Real vs Fake Pearl Jewelry - Pearl Universe is your online shop for jewelry

Echte Parels versus imitatie Parels

Parels zijn wonderschonen juwelen, creaties der natuur, dit artikel is bedoeld om de authenticiteit van Parels te testen door middel van enkele simpele technieken.

Realvsfake


Echte Parels versus imitatie Parels

Om een eerste punt meteen te verduidelijken, er zijn natuurlijke, gecultiveerde, en zogenaamde imitatieparels op de markt. Zowel natuurlijke als gecultiveerde parels zijn “echte” Parels, het enige verschil onderling is dat natuurlijke parels in de natuur voorkomen, en zodoende extreem zeldzaam zijn, en gecultiveerde parels als het ware gekweekt worden door Parel boeren. De parels zelf zijn van hetzelfde materiaal gemaakt, en de gecultiveerde parels hebben zelfs soms een groeitijd van zeven jaar, afhankelijk van het type parel.

Deze gekweekte parels worden gevormd in een levende oester (Zuidzee, Tahiti en Akoya) of mossel (Zoetwater), een kleine kern (zaad) wordt geïnjecteerd en de oester/mossel, herkent dit als zijn eigen en bekleedt de kern vervolgens met duizenden laagjes parelmoer, zodoende wordt een echte Parel gecreëerd, door de natuur zelf. Zo goed als alle Parels die vandaag de dag verkocht worden zijn gecultiveerde Parels, tenzij het imitatie Parels zijn.
Imitatie parels worden vaak van plastic of glas gemaakt, en bevatten een laagje synthetische resin, cellulose of lak om ze een parelachtige verschijning te geven.
We zullen hier enkele technieken uitleggen zodat uzelf kunt bepalen of u met een authentieke parel te maken heeft of met een imitatie product. In geen geval kunnen we met 100 procent zekerheid zeggen dat deze tests de ware authenticiteit van de Parel definitief zullen bevestigen, maar het zal u zeker in veel gevallen een goed idee geven met wat voor Parel u te maken heeft.

Test 1: Prijs.

Als de deal te mooi is om waar te zijn, is dat meestal ook zo. Imitatie parels zijn vaak extreem laag geprijsd, of hebben een enorm hoge korting; de daadwerkelijke parelindustrie kan deze prijzen niet toppen. Zodoende kan de prijs soms al weggeven dat je te maken hebt met een imitatieproduct.


Test 2: Benaming.


Let op de volgende termen: Simulatie, vals, glas, plastic, synthetisch, kunstmatig, handgemaakt. De naam kan het in enkele gevallen al prijsgeven.


Test 3: Tast.


Echte parels hebben vaak een bepaalde koelte over zich, waar imitatie Parels veelal warm zullen aanvoelen.


Test 4: Tandentest.


Een simpele test die u thuis uit voeren kunt is de zogenaamde tandentest. Dit houdt in dat u de Parel lichtjes tegen de voorzijde van uw tanden moet wrijven. Niet tegen de randen van uw tanden, aangezien u de Parel niet wilt beschadigen. Een echte Parel zal vaak groezelig aanvoelen, een imitatie Parel daarentegen in de meeste gevallen glad. De laagjes Parelmoer op een echte Parel behoeden de Parel ervan glad aan te kunnen voelen, een glasachtige perfect gladde bovenlaag is een duidelijke indicatie dat u hier met een imitatie Parel te maken heeft.


Test 5: Gewicht.


Een echte Parel voelt relatief zwaar aan, een imitatie parel (tenzij van solide glas) is licht in gewicht.


Test 6: Gaafheid.


Een perfecte Parel zonder enige imperfecties is extreem zeldzaam, echte Parels hebben vaak enkele of meerdere smetjes. Imitatie Parels echter worden vaak gecreëerd zonder enige imperfecties. Echter Parels zonder “direct zichtbare imperfecties” komen zeker ook voor, maar een heel gave Parel is in ieder geval een reden om oplettend te zijn.


Test 7: Vergroting.

Onder vergroting kunt u het oppervlak van de Parel bestuderen. Als deze korrelig, eischaal achtig overkomt is de Parel hoogstwaarschijnlijk een valse Parel. Als het oppervlak echter fijnkorrelig, met kromme lijnen, haast doolhofachtig eruitziet, is de kans groot dat u met een echte Parel te maken heeft.
U kunt ook het oppervlak rondom het boorgat bestuderen. Echte Parels hebben een boorgat die doorgaans glad en scherp is. Ook kun je een duidelijke scheidslijn vinden tussen de kern en het Parelmoer. Imitatie Parels hebben vaak een boorgat die oneven is, de coating, (bovenlaag) is rondom het boorgat zelfs vaak afgebroken, dit is een duidelijk teken dat de bovenlaag niet vanuit Parelmoer is opgebouwd.


Test 8: Observatie.


Imitatie Parels hebben vaak exact dezelfde vorm en maat. Observeer de Parels naast elkaar. Een authentieke echte Parel zal altijd zijn eigen persoonlijkheid uitstralen, een prachtige overtone, glans die niet gerecreëerd kan worden, en imperfecties. Het belangrijkste is; geen een Parel is als de ander, een Parel moet u zien als een unieke creatie der natuur, en zoek naar zijn individualiteit.


Bij Pearl Universe kunt u er verzekerd van zijn dat we alleen echte, authentieke Parels verkopen. Hierbij nodigen we u uit onze producten in de Pearl Universe Shop te bezichtigen.

PU

© Copyright Pearl Universe 2019

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.